Streefbedrag behaald

Help mee: vervanging noodzakelijk apparatuur voor hygiënisch opereren

Opgehaald

1.730
101% bereikt van het totaalbedrag € 1.700
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Help, onze autoclaaf is kapot! Dit apparaat wordt gebruikt om de medische instrumenten te steriliseren en is dus essentieel om hygiënisch te kunnen opereren.

De autoclaaf die momenteel gebruikt wordt is helaas na heel veel jaren trouwe dienst defect. We kunnen nu de instrumenten alleen hygiënisch schoon krijgen door ze uit te koken in een pan water. Dat is natuurlijk ondoenlijk. Dit apparaat zal dus dringend vervangen moeten worden! Bij de firma Eickemeyer kunnen we een goede autoclaaf aanschaffen voor de helft van de nieuwprijs. Dit is namelijk een gebruikt model, ingezet als leenunit, maar in een uitstekende staat. 

Dierenasiel Winschoten

Bij ons dierenasiel kunnen we de noodzakelijke medische behandelingen, waaronder sterilisaties en castraties zelf uitvoeren met onze eigen dierenarts. Ook gewonde dieren die door de dierenambulance worden binnen gebracht kunnen hier met spoed geopereerd worden.

Zoals kater Bert. Bert werd na een melding door Dierenambulance de Wouden gevonden. Hij zat met zijn rechter voorpoot in een zware klem. Helaas bleek de poot dermate ernstig beschadigd en geïnfecteerd dat onze dierenarts uiteindelijk heeft moeten besluiten om de voorpoot te amputeren. Bert bleek na de operatie over zeer veel veerkracht te beschikken want hij leerde heel snel met zijn beperking om te gaan en kan zich inmiddels weer heel goed redden. Gelukkig heeft hij inmiddels ook een blijvend thuis gevonden!

Elke bijdrage is welkom zodat wij dieren, zoals Bert, kunnen blijven helpen!

Kijk hier voor de veelgestelde vragen en tips.