Help mee: vervanging noodzakelijk apparatuur voor hygiënisch opereren

van totaal € 1.700 (65%)

Help, onze autoclaaf is kapot! Dit apparaat wordt gebruikt om de medische instrumenten te steriliseren en is dus essentieel om hygiënisch te kunnen opereren.

De autoclaaf die momenteel gebruikt wordt is helaas na heel veel jaren trouwe dienst defect. We kunnen nu de intrumenten alleen hygienisch schoon krijgen door ze uit te koken in een pan water. Dat is natuurlijk ondoenlijk. Dit apparaat zal dus dringend vervangen moeten worden! Bij de firma Eickemeyer kunnen we een goede autoclaaf aanschaffen voor de helft van de nieuwprijs. Dit is namelijk een gebruikt model, ingezet als leenunit, maar in een uitstekende staat. 

Dierenasiel Winschoten

Bij ons dierenasiel kunnen we de noodzakelijke medische behandelingen, waaronder sterilisaties en castraties zelf uitvoeren met onze eigen dierenarts. Ook gewonde dieren die door de dierenambulance worden binnen gebracht kunnen hier met spoed geopereerd worden.

Zoals kater Bert. Bert werd na een melding door Dierenambulance de Wouden gevonden. Hij zat met zijn rechter voorpoot in een zware klem. Helaas bleek de poot dermate ernstig beschadigd en geïnfecteerd dat onze dierenarts uiteindelijk heeft moeten besluiten om de voorpoot te amputeren. Bert bleek na de operatie over zeer veel veerkracht te beschikken want hij leerde heel snel met zijn beperking om te gaan en kan zich inmiddels weer heel goed redden. Gelukkig heeft hij inmiddels ook een blijvend thuis gevonden!

Elke bijdrage is welkom zodat wij dieren, zoals Bert, kunnen blijven helpen!

Kijk hier voor de veelgestelde vragen en tips. 

Bekijk alle donateurs
17-09-2019 | 22:14
01-09-2019 | 11:31
31-08-2019 | 17:03 Dieren hebben onze hulp hard nodig!
18-08-2019 | 08:46
08-08-2019 | 18:49
Bekijk alle

Tijdelijke autoclaaf gedoneerd gekregen

20-06-2019 | 00:00 We zijn alle donateurs heel erg dankbaar voor hun bijdrage, maar we zijn er nog niet. Nog iets minder dan de helft te gaan. Om in de tussentijd toch de materialen steriel te kunnen maken hebben we een tweedehands autoclaaf gedoneerd gekregen van Huisartsenpraktijk B 75 in Nieuwe Pekela. Ontzettend bedankt! Het is een tijdelijke oplossing, dus het blijft heel belangrijk dat we snel een duurzame oplossing kunnen aanschaffen waarmee we de komende tijd weer hygienisch kunnen opereren. 
Lees meer